طرز تهیه کوفته ریزه
مواد لازم :
گوشت چرخ كرده 250 گرم
لوبيا چيتي 200 گرم
هويج يك كيلوگرم
پياز 2 عدد متوسط
برنج 50 گرم يا نصف پيمانه
تخممرغ يك عدد
روغن مايع نصف پيمانه
زردچوبه نصف قاشق چايخوري
نمك به مقدار لازم
رب گوجه فرنگي 2 قاشق سوپخوري
آبغوره يا آب نارنج نصف پيمانه
طرز تهيه:
ابتدا لوبيا را در كاسه اي بريزيد و بعد از شستن، به مدت 5 الي 6 ساعت در مقداري آب سرد خيس كنيد. سپس در قابلمه اي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا بپزد.زمان لازم براي پخت لوبيا، حدود يك تا يك ساعت و نيم است(البته اين مدت بستگي به جنس لوبيا نيز دارد، بعضي لوبياها زودپز و بعضي ديگر ديرپز هستند).
بعد از پختن لوبيا، آن را داخل آبكش ريخته و كنار بگذاريد. برنج را نيز در كاسه اي حاوي مقداري آب بريزيد و به مدت يك ساعت خيس كنيد. يكي از پيازها را شسته و پس از پوست كندن به صورت خلالي خرد كنيد. سپس در يك تابه گود متوسط مقداري روغن بريزيد و پياز خردشده را در روغن تفت دهيد.
هويج ها را نيز پوست كنده و به صورت خلالي خرد كنيد. سپس آن ها را نيز در تابه اي جداگانه، در مقداري روغن تفت دهيد. گوشت چرخ كرده را در يك كاسه ي گود ريخته و پياز دومي را پس از پوست كندن و شستن داخل آن رنده كنيد. سپس مخلوط گوشت و پياز را با دست خوب ورز دهيد.
هنگام ورزدادن، نمك، فلفل، زردچوبه، برنج خيسانده شده و يك چهارم پيمانه آب را نيز اضافه كنيد.در پايان، تخم مرغ را نيز بيفزاييد و دوباره مواد را خوب مخلوط كنيد و كنار بگذاريد. حالا در تابه اي كه پيش از اين پياز را در آن تفت داده بوديد، رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و زير تابه را روشن كنيد تا كمي تفت داده شود. به اين ترتيب، رنگ آن در غذا بيشتر خواهد شد.
سپس حدود يك چهارم پيمانه آب، داخل تابه بريزيد. بعد از اينكه يكي دو جوش زد، مقداري از مخلوط گوشتي را برداشته و در كف دست تان به شكل گلوله به اندازه گردو درست كرده و داخل تابه بيندازيد. اين عمل را آن قدر تكرار كنيد تا تمام مخلوط گوشتي به صورت كوفته هاي ريز گردويي شكل درآيند. بعد هويج سرخ شده و لوبياي پخته را به آن اضافه كنيد و پس از گذشت حدود نيم ساعت آبغوره يا آب نارنج را بيفزاييد و بگذاريد تا خوراك خوب جا بيفتد.
منبع:tebyan