چه نذری ما را سریع تر به حاجت مان می رساند؟
یکی از روش های رسیدن به حاجات خود دعا کردن و نذر می باشد. خدای کریم می فرماید همانا من سرنوشت هر بنده را به دعا گره زده ام.
نذر چیست ؟
نذر آن است که انسان بر خود واجب کند که کار خیری را برای خدا انجام دهد و یا کاری که انجام ندادن آن بهتر است برای خدا ترک کند.به عنوان مثال نذر آن است که انسان در قالب این عبارت و صیغه بگوید: نذر کردم که اگر (به عنوان مثال)مریض من خوب شد برای خدا، بر من واجب است که صد تومان به فقیر بدهم.
مؤثرترین نذر :
این که کدام نذر تأثیر بیشتری دارد و زودتر ما را به حاجتمان میرساند، با تحقیقی که انجام شده این نتیجه به دست آمده است که نذر برای ائمه اطهار (ع) بسیار مؤثر است؛ مثلاً فردی نذر کند که اگر خدا حاجت او را برآورده کرد یک ختم قرآن بخواند و ثواب آن را به ساحت مقدس یکی از چهارده معصوم (ع) هدیه نماید، یا نذر کند روزه بگیرد، یا چهل روز زیارت عاشورا بخواند.
نذر و عدم توانایی انجام عمل :
عدم توانایی بر انجام کار با توجه به زمان نذر دو صورت دارد.
اول : آن که از ابتدا قادر به انجام کار نباشد.
دوم :آن که در زمان نذر قادر به انجام باشد، اما پس از نذر کردن در انجام آن ناتوان شده باشد.
در مورد اولی مراجع معظم تقلید فرمودهاند:
انسان کاری را می تواند نذر کند که انجام آن برایش ممکن باشد، بنابراین فردی که نمی تواند پیاده کربلا برود، اگر نذر کند که پیاده برود، نذر او صحیح نیست.
و در مورد دومی فرمودهاند:
اگر نذری به جز نذر روزه کرده است باز هم نذرش باطل و چیزی بر او نیست.[۵] ولی اگر نذر کند که روزهای بگیرد و بدون پیش بینی قبلی از انجام آن عاجز شود، باید آن را قضا کند و اگر برایش مقدور نبود به مقدار یک مدّ طعام به فقیر صدقه بدهد.
نذر خاص :
اگر نذر برای مورد خاصی (مثل بهزیستی) باشد باید در همان مورد خاص مصرف شود و اگر در امر خیر دیگری (مانند خویشان و نزدیکان) مصرف شود از عهدهی نذر کننده ساقط نمیشود و دوباره باید اداء کند.
البته باید توجه داشت که:
1- در تحقق نذر خواندن صیغه و به زبان آوردن آن ضروری است، (حتما نباید به زبان عربی باشد)؛ بنابراین اگر صیغهی نذر خوانده نشود، نذر منعقد نمیشود و چیزی واجب نیست.
2- در نذر باید لفظ “برای خدا” گفته شود و قصد در دل، کافی نمی باشد.
عدم اجابت نذر :
البته این نکته نیز حائز اهمیت است که برخی اوقات ما حاجتی را میخواهیم، اما هر چه تلاش میکنیم و نذرهای مختلف انجام میدهیم به حاجتمان نمیرسیم. بهتر است بدانیم که این مسئله اهمیت نذر را کم نمیکند، بلکه موارد زیادی هست که ما چیزی را برای خودمان ضروری و لازم میدانیم و دنبال به دست آوردن آن هستیم،اما چون به خیر و صلاح ما نیست و ممکن است در آینده به ضرر ما تمام شود، خدا حاجت ما را به تأخیر میاندازد تا موقع انجام آن برسد و چه بسا ما چیزی را دوست داریم، در حالی که به ضرر ماست و چه بسا از چیزی بدمان میآید ولی همان به نفع و صلاح ما میباشد. بیابراین هر گاه خدا صلاح بداند حاجت و نیاز انسان را برطرف میکند و تأخیر حاجت به معنای کم اهمیتی و بی تأثیر بودن نذر نیست.
منبع : تالاب